Tuesday, 12 November 2013

Vivix- Satu Kemestian untuk Mak Ayah kita !!!

Assalamualaikum....

Bercakap bab mak ayah ni memang saya suka. mana tak nye, kita lahir ke dunia pun disebabkan mak ayah kita, membesarkan kita, bagi didikan, doa untuk kita setiap detik, setiap waktu. Memang diorang ni manusia yg mulia yg Allah sebut dalam Al-Quran. Dan yang paling power mak ayah ni ialah redha dari mereka. Kalau mereka tak redha, maka Allah pun tak redha. Redha Allah bergantung kepada redha ibu bapa kita...

mak ayah ni memang standard la sakit-sakit. memang resam hidup. manusia ni macam mesin, makin lama, makin slow, makin semput-semput, semuanya susut nilai. Kalau dulu mata terang, sekarang kabur. kalau dulu berdiri berjam-jam steady je, tapi dah tua ni tak larat berdiri lama-lama.

Mak ayah kita kan dah tua, kalau badan diorang kembali sihat, sure dia akan bagitau kawan2 dia. perasan tak org tua2 ni kalau borak mesti borak bab2 sakit tu, sakit ni, pegi hospital tadi doctor bagi ubat seplastik, duduk lama pun sakit, darah tinggi naik, gula naik, macam-macam lagi lah...

Ni ade testimoni kebanyakannya diorang bagi Vivix untuk mak ayah.


sakit lutut, daranh tinggi & sroke

Darah tinggi

Kencing manis, darah tinggi, sakit lutut & asma


 
Kencing manis kronik


Sape yang mak ayah dia ade sakit2 macam ni ataupun lebih teruk penyakit tiga serangkai memang la tau betapa azabnya. kena jumpa doktor kerap. kita yg jadi pemerhati ni pun kesian tengok. apetah lagi diorang yang lalui benda-benda ni semua. nak solat pun susah kalau yg sakit-sakit lutut tu.

Next entri nanti saya share pasal kandungan Vivix yg BEST ni. kandungan utama dia ialah anggur. panjang ulasan pasal anggur ni, bukan anggur biasa-biasa tau..

Sebelum tu nak pesan bagi sesiapa yg belum call mak ayah di kampung tanya khabar diorang sila call sekarang ye !!!

Regards,
Rahmah
~Write with LOVE and Passion~



Terima Kasih Sudi Singgah Blog Ummi Amni~Haziq

1 comment:

  1. Menarik ini....
    Mak saya pun ada darah tinggi !!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...