Tuesday, 12 January 2016

Minggu kedua sekolah....

Assalamualaikum...

Diary ummi lagi minggu ni. Alhamdulillah diberi kesempatan untuk buat diary anak2 ummi especially tentang perkembangan anak2. Minggu ni minggu kedua persekolahan..

Alhamdulillah isnin amni bawa bekal cekodok. Selasa popiah isi crab n cheese. Rabu nasi goreng ikan. Esok x tau nak buat ape lagi. Dah ade menu buat utk seminggu. Tapi barang plak x cukup...alahai..x de plak snap gambar bekal amni.

Pandai dah tak nangis. Siap bye2 lagi. Anak solehah kannn...
Haziq mimggu ni start pakai kasut hitam ke sekolah pasti. Minggu lepas tak kisah tengok amni pakai kasut sekolah putih. Mulanya kata nak ke tadika kawan-kawan ikut amni sebab jumaat lepas amni dpt color 24 batang faber castle..sebabkan nak dpt color besar sanggup nak pegi tadika amni...haih la anak soleh.

Abang Haziq rongak

Hari selasa amni cakap dia nangis tak nak naik bas sekolah. Ummi call abg alif yg amik amni balik sekolah pagi ni. Abg alif kata kt pintu pagar lagi dia dah nangis. Bila tanya amni jwb amni nak ummi...so sweet dear. 

Abg jawab nanti ummi balikla. Lpstu amni dah ok. Abg alif ingat amni kena marah dgn teacher mulanya.

Abg alif kata haziq pandai pakai kasut cepat2. Dorg dalam bus duk asing2. Kat umah main sama2. Abg pendiam abg alif kata. Lawaknya perangai korang...

Amna biasa pagi bangun je terus nak jalan. Kalau kakak kata jom mandi nanti dia buatla gaya nak mandi tu. Selak baju dia. Hari selasa cakap yak. Bgtau dia yak time maghrib.Pandainya. 

Ni macam mak je yg lebih2 nak masuk gambar

Seronoknya dgr cerita dorg bila balik keje. Dlm kete umi wajib tanya. Yela thn lepas jmpe dorg tghri. Sekarang ni ptg skali br jumpe. Semoga allah melindungi anak2 ummi dan anak2 kita semua.

Ok. Wasaalam.

Terima Kasih Sudi Singgah Blog Ummi Amni~Haziq

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...